Proeftuin van Pallandtpolder

Geachte relatie,

 

Wellicht dat u bij een proeftuin denkt aan een tuin waar u heerlijk bier of wijn kunt proeven op een mooi zonnig terrasje. Dit is een proeftuin waar koeien kunnen genieten van gras, klavers en kruiden.

 

Omdat onze minister van landbouw duurzaamheid en natuur-inclusieve landbouw steeds belangrijker gaat vinden heeft de gemeente Goeree-Overflakkee een prijsvraag uitgeschreven.

 

Degene met het idee dat het beste aansloot bij de wensen van de gemeente mocht als prijs het stuk land pachten.

 

Doelstelling hierbij is om boer en burger te verbinden en te proberen de gewasbescherming en het kunstmest te reduceren. Ook het onderwijs wordt hier in alle breedte bij betrokken

 

Wij zijn trots dat onze klant Huibert Groeneveld de prijsvraag heeft gewonnen. Mede door de natuur bij zijn idee te betrekken, maar ook het onderwijs en het Louis Bolk instituut.

 

De proeftuin zal bestaan uit meer lokale teelten van eiwit zoals veldbonen en grasklaver. Ook zal er strokenteelt toegepast worden om deze extra gewassen te telen.

 

Wij van WEA Gouda zijn trots op onze vernieuwende klanten. We wensen de heer Groeneveld dan ook veel succes met de start van de proeftuin en komen graag sfeerproeven op het eiland zodra het project af is.

Contactpersonen

Afspraak maken
close slider

Maak geheel vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs!

Uw Naam *

Uw Telefoonnummer

Uw Email *

Waarvoor wilt u een afspraak maken? *

Bel ons