Kabinet komt met bedrijfsovernamefonds jonge boeren

Beste relatie,

Ons kabinet lanceert een garantieregeling Vermogensversterkende Kredieten (VVK), om het voor financiers aantrekkelijker te maken leningen te verstrekken aan jonge boeren ten behoeve van bedrijfsovername of investeringen in innovaties. Met een nieuwe regeling wil het kabinet waarborgen dat ‘onze voedselproductie ook voor de toekomst gegarandeerd blijft.’

Volgens Landbouwminister Carola Schouten staan veel jonge boeren voor grote beslissingen. ‘Het kabinet wil mensen bijstaan in het maken van de voor hen juiste keuzes’, schrijft ze aan de Tweede Kamer. Het kabinet staat garant voor in totaal €75 miljoen. Daarvan is €11 miljoen bestemd voor een opleidings- en coachingstraject bij overnames van boerenbedrijven. Dat moet overnameprocessen makkelijker maken.

Wist u overigens dat een aantal van onze  adviseurs bij WEA Accountants Gouda getraind zijn in coaching bij opvolgingsvraagstukken.

Milieu en dierenwelzijn

Om in aanmerking te komen voor de regeling moeten jonge boeren een investeringsplan presenteren met innovatieve en duurzame accenten. Zo wordt onder meer gekeken naar ecosystemen, klimaat, dierenwelzijn, waardering voor voedsel en vitaliteit van het platteland. In 2017 telde Nederland een kleine 55.000 land- en tuinbouwbedrijven, een daling van bijna 56 procent ten opzichte van het jaar 2000. Veel boeren hebben geen opvolger. Het ministerie heeft becijferd dat de komende twee decennia nog eens circa 20.000 bedrijven dreigen te verdwijnen. Het kabinet vindt het daarom wenselijk dat meer bedrijven met een goed continuïteitsperspectief overgenomen kunnen worden en zich kunnen doorontwikkelen.

Afspraak maken
close slider

Maak geheel vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs!

Uw Naam *

Uw Telefoonnummer

Uw Email *

Waarvoor wilt u een afspraak maken? *

Bel ons