jaarrekening opstellenWEA Accountants & Adviseurs in Gouda richt zich op de gehele regio Midden-Holland. Ons accountantskantoor richt zich vooral op het MKB en familiebedrijven. De werkzaamheden zijn divers en sluiten aan bij de behoeften van cliënten.

Een van de kerntaken is het samenstellen van jaarrekeningen.

Jaarrekening opstellen

Het opstellen van een jaarrekening, vaktechnisch wordt het woord ‘samenstellen’ gebruikt, gebeurt op basis van de gevoerde administratie. Het samenstellen van de jaarrekening wordt meestal uitbesteed aan ons accountantskantoor in Gouda. Toch hebben wij ook cliënten die zelf een interne jaarrekening opstellen. Die jaarrekening wordt vervolgens door WEA Accountants & Adviseurs voorzien van een samenstellingsverklaring.

Noodzaak samenstellen jaarrekening

Vaak wordt gezegd dat een jaarrekening van minder belang zou zijn geworden, omdat we in een tijdperk zijn aangeland waarin elke ondernemer real time over sturingscijfers beschikt. Of dit laatste waar is, is nog maar de vraag. We verwijzen hiervoor verder naar onze pagina over administratie uitbesteden.

De kring van gebruikers die behoefte hebben aan een deskundig samengestelde jaarrekening gaat verder dan alleen de banken en financiers.
Vaak vergeet men de gezamenlijke aandeelhouders. Dit speelt bijvoorbeeld bij familiebedrijven. Een deskundig opgestelde jaarrekening geeft het juiste inzicht in de financiële situatie, maar ook over de  vermogensrechtelijke en civielrechtelijke posities.
Daarnaast wordt verplicht aandacht besteed aan de continuïteit.
Om voorgaande redenen wordt ook altijd bij het samenstellen van de jaarrekening aan de ondernemer gevraagd de bevestiging bij de jaarrekening te tekenen.

Samengevat: aan de hand van een jaarrekening legt de ondernemer verantwoording af over het door hem gevoerde beleid.

Steunen op de informatie uit een jaarrekening

samenstellen jaarrekeningAlle gebruikers van de jaarrekening kunnen erop vertrouwen dat de weergegeven informatie is beoordeeld. Dit wijkt wezenlijk af van administratieve overzichten.

Moderne software en aanpak

Ons accountantskantoor in Gouda werkt met de modernste software van het verslaggevingspakket MLE. Het opstellen en samenstellen van een jaarrekening doen wij via de risicogerichte aanpak.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons. Wij komen graag naar u toe voor een eerste kennismaking.

 

Afspraak maken
close slider

  Maak geheel vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs!

  Uw Naam *

  Uw Telefoonnummer

  Uw Email *

  Waarvoor wilt u een afspraak maken? *

  Bel ons