Graslandboer van het jaar 2019

Beste (grasland)boer(en),

Wij zijn erg trots dat we de accountant zijn van, in onze ogen, de beste graslandboer van 2019. Onze klant, de familie Oskam, is dit jaar namelijk genomineerd voor deze titel.

De titel Beste Graslandboer win je niet zomaar, er komt een hele jury aan te pas om deze bedrijven te keuren en er is ook een filmpje gemaakt, die te zien is op de website van veeteelt. In dit filmpje vertelt Gerrit Oskam dat er een productie van 12 ton droge stof gras per hectare gehaald wordt in het veenweide gebied, wat van nature een lagere opbrengst heeft terwijl het gemiddelde in Nederland in 2018 10,8 ton droge stof per hectare was. In de toekomst wil de familie Oskam het weideseizoen verlengen, door middel van onderwaterdrainage. Deze zorgen er in natte tijden voor dat het overtollige water wordt afgevoerd, zoals een traditioneel drainagesysteem. In droge tijden zorgt het systeem er dan ook weer voor dat er water naar het land wordt toegevoerd. Ook zorgt onderwaterdrainage voor minder oxidatie van veen, zodat het minder broeikasgassen uitstoot.

Verder hebben wij de familie Oskam ondersteund bij de motivatie waarom zij de beste graslandboer zijn. We maken dan gebruik van de bedrijfseconomische cijfers per 100 kg melk tot op saldoniveau. Hierin zit ook een referentiegroep, zodat het inzichtelijk is of men het beter of even goed doet als collegaboeren uit een bepaalde groep. Er zijn verschillende mogelijkheden om een referentiegroep samen te stellen; zo kan men onder andere een groep kiezen op basis van intensiteit (kg melk / ha),  het aantal geleverde kg melk of alleen bedrijven met een melkrobot. We hopen dat het de jury overtuigd heeft.

Deze verkiezing wordt georganiseerd door het magazine: Veeteelt. Om de titel uiteindelijk te winnen heeft de familie Oskam stemmen nodig. Onze stem hebben ze, die van u ook? Stemmen kan via: https://veeteelt.nl/video/voeding/bestegraslandboer

Een trotse groet namens WEA Gouda,

Contactpersonen

Afspraak maken
close slider

Maak geheel vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs!

Uw Naam *

Uw Telefoonnummer

Uw Email *

Waarvoor wilt u een afspraak maken? *

Bel ons