Belastingadvies

De Belastingdienst kan u uitnodigen om een belastingaangifte in te vullen en in te dienen. Voor de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting is dat jaarlijks. Maar het kan ook incidenteel zoals met de erfbelasting. De uitnodiging van de Belastingdienst klinkt vrijblijvend, maar is dat helaas niet.

Met onze specifieke kennis en deskundigheid verzorgen wij op adequate wijze alle voorkomende aangiften voor onze klanten.

 

Wij zijn gespecialiseerd in de specifieke situatie van een Directeur—Grootaandeelhouder. De fiscalisten van WEA Accountants staan bekend om hun integere en solide advisering.

Daarnaast adviseren wij cliënten actief over de keuze van de rechtsvorm en begeleiden hen bij alle voorkomende vragen en werkzaamheden bij aangaan van nieuwe rechtsvormen.

 

Andere dagelijkse werkzaamheden in onze fiscale praktijk zijn

 • Estate- en financiële planning
 • Begeleiding echtscheidingen
 • Fiscale advisering in de agro praktijk

Estate- en financiële planning

Omdat u wilt genieten van uw opgebouwde vermogen is een zorgvuldige planning van uw inkomen en uw vermogen essentieel. Maar ook omdat u zich verantwoordelijk voelt voor uw naasten als u hen vermogen nalaat. Het is zaak om uw huidige, maar zeker ook uw toekomstige situatie, in een vroeg stadium goed te regelen. WEA Gouda beschikt over de kennis om de overgang van uw vermogen naar de volgende generatie te realiseren tegen een zo laag mogelijke belastingdruk. WEA Gouda geeft invulling aan uw wensen zodat alle zaken goed geregeld worden. Dat is niet alleen een zakelijk verhaal, maar ook een emotioneel proces. Dat advies kan bijvoorbeeld betrekking hebben op schenkingen, overdracht van onroerende zaken, goede doelen, uw huwelijkse voorwaarden, erven en testamenten, enz.

Begeleidingen echtscheidingen

Bij ondernemers is door de aanwezigheid van de onderneming bij echtscheiding meestal sprake van een complexe financiële situatie. Wij hebben ruime ervaring in de financiële afhandeling van echtscheidingen. Ook doen advocaten en mediators regelmatig een beroep op ons om niet alleen de financiële, maar ook de fiscale gevolgen van de scheiding in kaart te brengen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mr. Hans-Peter Poelen van ons kantoor.

Fiscale advisering in de Agro praktijk

Fiscale advisering in de agropraktijk is een specialisme op zich. WEA Accountants heeft al meer dan 100 jaar affiniteit met de agrarische sector en ook op fiscaal gebied enorm veel kennis van deze sector.

Kennis om u goed te kunnen adviseren omtrent het opzetten van samenwerkingen, bedrijfsovernames, bedrijfsverplaatsingen of staking van het bedrijf beheersen wij als geen ander.

Uiteraard optimaliseren wij ook continue de fiscale positie van onze agrarische klanten.

 

Afspraak maken
close slider

  Maak geheel vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs!

  Uw Naam *

  Uw Telefoonnummer

  Uw Email *

  Waarvoor wilt u een afspraak maken? *

  Bel ons