Even aandacht voor bijzondere zaken.

In deze e-mailbrief aandacht voor een aantal toch-leuk-om-er-meer-van-te-weten onderwerpen.

WEA Gouda heeft een gevarieerd klantenbestand en daarom zijn wij wekelijks deelgenoot van zaken die nogal verschillend van aard zijn, maar welke wij toch graag met u willen delen.

Zo werken wij al lange tijd voor boer Stefan Vreeswijk, de ondernemer achter Zorgboerderij Cornelishoeve te Haastrecht. Deze zorgboerderij vierde onlangs haar 12,5 jarig bestaan en we feliciteren de familie Vreeswijk van harte met deze mijlpaal.

Aan het jubileum is aandacht besteed door de deelnemers op de boerderij een ballonvaart acornelishoevean te bieden. In de loop van de jaren is de Cornelishoeve uitgegroeid tot een erkend leerbedrijf en in de afgelopen jaren zijn deelnemers doorgegroeid naar de reguliere arbeidsmarkt. De Cornelishoeve is overigens een modern melkveebedrijf met melkkoeien en kalveren, maar daarnaast zijn er andere dieren zoals geiten, schapen, konijnen, pony’s etc. De familie Vreeswijk biedt zorg aan mensen met een verstandelijke en of psychiatrische beperking, autisme of ADHD.

In de Agrowereld speelt het begrip verbreding (van activiteiten) en zorgboerderijen zijn daar een mooi voorbeeld van. Cornelishoeve is lid van de Verenging van Zorgboeren Zuid-Holland en via bijgaande link kunt u zich verder oriënteren op het aanbod van hulp en hoe dat nu in zijn werk gaat.

www.verenigingvanzorgboerenzuidholland.nl/wie-zijn-wij/10-zorgboerderij-cornelishoeve

Van vergezichten in het weiland naar vergezichten op de oceanen is maar een kleine stap

Sommige relaties van ons raken betrokken bij bijzondere opdrachten waardoor een kijkje achter de schermen ontstaat van, in dit geval, een groot evenement. Client Mark Andreae is directeur commerciële relaties geworden van de Volvo Ocean Race, voorheen The Whitbread Race Round the World. Voor iemand die van zeilen houdt is dit evenement een begrip. De Nederlandse schipper Conny van Rietschoten was één van de bekende deelnemers. Het hoofdbureau van de Volvo Ocean Race is gevestigd in Alicante, Spanje.

We verzekeren u dat succesvol zeilen grote overeenkomsten heeft met het runnen van uw eigen onderneming. Vergis u niet in de aansprekende beelden van zeilschepen op volle zee; onzichtbaar voor het publiek gaat het over geld en budgetten, de koers uitzetten, gecalculeerde risico’s nemen en als een team niet tot samenwerking weet te komen kunnen aansprekende prestaties wel op de buik geschreven worden.

ocean-race

Speciaal voor relaties van WEA Accountants; een kijkje in de wereld van Volvo Ocean Race

WEA Accountants gaat samen met Mark Andreae als spreker een avond organiseren. Mark is zelf een ervaren zeezeiler en de avond staat dan ook garant voor een verhaal over Schippers en Ondernemers die beiden een koers moeten uitzetten. De link naar de dagelijkse praktijk is snel gelegd en zal herkenbaar zijn. Zo gaat het bijvoorbeeld over het belang van goede vakmensen. Om u in de stemming te brengen is op bijgaand (vrolijk en enigszins gechargeerd) filmpje te zien dat zeezeilers toch weer niet zo heel veel verschillen met de medewerkers in een andere bedrijfstak.

Schrijf u nu vast in bij ingridvangijs@weagouda.nl voor de lezing door Mark Andreae. Er zijn geen kosten aan verbonden.

 

 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.