Sjaak en Karin van Veen

Sjaak en Karin van Veen

Kaasboerderij Van Veen is er altijd al geweest, althans zo ervaar je dat als je het erf op loopt. De prachtige rijksmonumentale boerderij aan de Weipoortseweg in Zoeterwoude is er al sinds 1730, er wordt hier dus al bijna drie eeuwen kaas gemaakt. Zo op het eerste gezicht lijkt de tijd hier te hebben stil gestaan. Maar ben je eenmaal in gesprek met Karin en Sjaak van Veen, dan kom je er al snel achter dat achter dit zorgvuldig onderhouden eeuwenoude decor een dynamisch bedrijf gerund wordt. Eerbied voor traditie en liefde voor het ambacht gaan hier hand in hand met innovatief denken en creatief inspelen op vragen vanuit de markt. De voortdurende ontwikkeling van bijzondere producten – waaronder de bekende hartvormige ponds- en kilokaasjes – hebben nogal wat teweeggebracht.

Hun succesvolle aanpak bleef zeker niet onopgemerkt. In 2009 werden ze Agrarisch ondernemer van het jaar en al eerder tijdens een werkbezoek aan Zoeterwoude kregen ze zelfs koningin Beatrix op visite. Recent hoogtepunt was dat zij naar aanleiding van het honderdjarig bedrijfsjubileum het predicaat Hofleverancier mogen voeren. Dat was zelfs de eerste door koning Willem-Alexander verleende goedkeuring!

Creatief met zaken omgaan en enthousiast en positief in het leven staan blijkt een eigenschap te zijn die ook al sterk tot uitdrukking komt in de volgende generatie. De middelste van hun drie prachtige dochters Joyce, Lisa en Sophie ontving de Gouden Klomp als Beste Boerendochter 2012. Het bovengemiddelde zit duidelijk in de genen.
Wij van WEA Gouda zijn er best een beetje trots op dat succesvolle ondernemers als Sjaak en Karin van Veen toen zij zich verzekerd wilden weten van een adviseur met actuele kennis en grote ervaring omtrent alles wat met de agrarische sector te maken heeft de keuze op ons hebben laten vallen.

Klik hier voor volgende

Klik hier voor vorige