Johan en Nella Smit

Johan-en-Nella-Smit

Hun schilderachtig gelegen boerderij is het toonbeeld van hoe een boerderij hoort te zijn. Alles helemaal in orde, goed onder-houden en netjes opgeruimd. Johan en Nella zijn een enthousiast stel dat met liefde en overtuiging, maar vooral ook met veel plezier bezig is met het melkveebedrijf dat zij in 2010 overnamen van de ouders van Johan. Voor een probleemloze begeleiding van de overdracht wilden zij het advies van een adviseur met ervaring in deze toch wel gecompliceerde materie waarvan de aanpak sterk bepalend kan zijn voor de toekomst.

De moeder van Johan, die alle voorgaande jaren nauwgezet de boekhouding bijhield, en hij zelf waren het er na wat oriënterende gesprekken al gauw over eens dat ze met WEA Gouda de prettigste klik voelden. Dus werd de knoop snel doorgehakt en zijn ze achteraf gezien blij met hun beslissing. Hoewel mevrouw Smit de financiële zaken altijd met veel interesse en plezier had behartigd vond ze het verstandig en ook wel prettig dit los te maken uit het familieverband en aan WEA over te laten.

Johan melkt 55 koeien en heeft het welzijn van zijn dieren hoog in het vaandel staan. Zijn verknochtheid aan het boerenbedrijf loopt parallel met het genieten van het leven. Hetzelfde geldt voor Nella die haar baan in de verzorging combineert met de nodige hand en spandiensten op de boerderij. Al met al loopt alles prima en vinden ze allebei dat ze wat de bedijfsvoering betreft weinig te wensen over hebben. Mooi wonen in de prachtige Lopikerwaard, zonder zorgen hun boederij bestieren, de liefde voor hun dieren en na ’n weekje vakantie er met frisse moed weer tegenaan….. wat wil een mens méér?

Klik hier voor volgende

Klik hier voor vorige