Buitendijk – Slaman Worldwide internal transport

 

Al sinds 35 jaar is Buitendijk-Slaman de specialist in het ontwerpen en produceren van interne transportmiddelen voor de glastuinbouw en de industrie. Door voortdurend in gesprek te zijn en te blijven met de afnemers is het bedrijf uitgegroeid tot een innovatieve en toonaangevende marktleider in de tuinbouwlogistiek.

Edwin Sol nam het bedrijf over van zijn schoonvader en bouwde het samen met zijn vrouw uit tot een onderneming met een vooraanstaande positie in haar vakgebied. Zowel in Nederland als daarbuiten. Want met name de laatste jaren heeft Buitendijk-Slaman behalve dat het de positie in binnenlandse markt wist te versterken, veel energie gestoken in het uitbouwen van de internationale contacten. Dankzij de uitstekende kwaliteit van de producten, het zorgvuldige relatiebeheer en een goed georganiseerde serviceverlening wordt ongeveer tweederde van de omzet behaald in de export.

Buitendijk-Slaman is in tuinbouwkringen over de hele wereld een begrip geworden. De activiteiten spreiden zich uit over vrijwel alle Europese landen, de Verenigde Staten en Canada, Australië , Nieuw Zeeland en diverse Afrikaanse landen. Naar verwachting zal de verdere expansie van het bedrijf vooral het gevolg zijn van een verdergaande ontwikkeling van de exportactiviteiten.

Daarnaast is onlangs gestart met de zusteronderneming AT Machines, die zich richt op de productie van innovatieve onderhoudsmachines voor kunstgras. Het gaat hierbij om een geheel nieuwe aanpak voor het onderhouden en reinigen van kunstgras. Een ontwikkeling op basis van andere technieken dan die men tot nu toe gewend was. Op basis van de introductie en de enthousiaste ontvangst bij belangrijke partijen in de markt zijn de verwachtingen hooggespannen.

De samenwerking tussen Buitendijk-Slaman en WEA Gouda startte zo’n zes jaar geleden. Destijds werd met nadruk gezocht naar een accountant, die als betrokken adviseur bij het uitstippelen van een strategie voor de toekomst, een belangrijke bijdrage zou kunnen leveren. Tijdens ons gesprek met Edwin Sol waren wij behalve blij ook best wel ’n beetje trots te horen dat wij hem daarin niet hebben teleurgesteld.

sml_logo%20buitendijk_facebook_lowres

Klik hier voor volgende

Klik hier voor vorige