Bas en Johan van Bemmel

bas-johan-van-bemmel_03

Vader Bas van Bemmel en moeder Marijke en zoon Johan van Bemmel en zijn vriendin Lea; ze zijn zich ieder voor zich welbewust van de prachtige locatie, romantisch gelegen aan het door het sfeerrijke landschap kronkelende riviertje de Meije. Hun bedrijf omvat zo´n 55 ha en er worden 80 koeien gemolken in het decor van het mooist denkbare hollandse landschap. Niet voor niets is het bedrijf al meerdere malen het decor geweest voor opnames van televisieseries en speelfilms. De meest recente waren de opnames voor de spannende thriller Quiz van regisseur Dick Maas.

Ergens in de eind dertiger jaren was de boerderij inzet van een veiling gehouden in café Het Vliegende Paard in Nieuwkoop. Waarschijnlijk als gevolg van de toenmalige slechte economische omstandigheden was de vader van Bas de enige geïnteresseerde. Na een periode van pacht werd hij eigenaar. Na verloop van jaren hebben Bas en zijn vrouw Marijke het bedrijf voortgezet en uiteindelijk overgenomen. En zo langzamerhand vond Bas dat het tijd werd om het roer over te geven aan zoon Johan. Dus inmiddels wordt hier geboerd door de derde generatie Van Bemmel.

Johan en zijn vriendin Lea zijn druk bezig met de afwerking van de volledig verbouwde oude boerderij. Met zorgvuldige handhaving van het karakteristieke karakter wordt het pand van alle moderne gemakken voorzien en hopen zij vurig er nog voor het einde van dit jaar in te kunnen trekken.

De Van Bemmels hadden, zoals je dat in de agrische bedrijfstak vaak ziet, ´n van vader op zoon relatie met hun accountantskantoor. De laatste jaren had het “persoonlijke” nogal te lijden gehad van allerlei fusies en overnames en was het kantoor hen als het ware voorbij gegroeid en vond Bas het tijd om zich eens nader te beraden. Na een korte oriëntatie is het de gezamenlijke beslissing van Bas en Johan geworden en viel de keuze op WEA Gouda. Het zal u niet verbazen dat wij dat een zeer verstandige keus vinden.

Klik hier voor volgende